Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att ha det lite mulet efter all sol

HemmanetPosted by Karin Åberg 2012-03-28 10:11:34
Det har varit för fint väder för att blogga. Och så har det varit en massa fixande med annat, första ansökan om föräldrapenning t.ex., och fixa nya linser för att det sista paret egentligen har använts för länge, och repa tråklåtar inför påskdramat, och lämna de små kissarna på kastrering och ta hand om dem när de kom hem igen, nyopererade. Och en massa annat praktiskt som är så skönt att ha avklarat, plus ett trevligt besök av en annan dagledig igår, nämligen min mor. Nu är det i alla fall mulet och jag synkar min iPhone 3G med datorn för att sedan kunna synka över allt till MIN NYA IPHONE 4S! Japp. Den kom i måndags och jag har inte hunnit börja använda den än. Jag vet, helt sjukt. Men nu struntar vi det. Så här var min helg.

I lördags låg jag i en av våra nya utemöbler och läste den eminenta boken Innan du föder och övade på att andas.

En smart grej med de här stolarna är den lilla brickan med mugghållare.

Där kan man t.ex. placera ett par mackor med kantarellfärskost, avocado och tomat och ett glas bubbelvatten. Yum.

Söndagen började med frulle i solen i våra andra nya uemöbler. Soffan som hör till setet saknas här, eftersom vi behöver måla den. Leverantören hade gjort den ganska stora missen att bara grundmåla soffan, vilket gav oss ett bättre pris men mer jobb.

Sedan blev det trädgårdsarbete. Det beskars och rensades och räfsades så det stod härliga till. Här har Jörgen gett sig upp på stegen för att beskära ett oerhört vildvuxet äppelträd.

Och så var vi ju tvungna att pausa lite ibland...

Klädsel för dagen: linne, ett par av pappas hängselblåbrallor med dragkedjan nere för att magen ska få plats, och arbetshandskar förstås.

Under tiden hängde tvätten på tork i sol och vind på vår nyuppsatta tvättlina.

Det luktar så gott om lakan som fått torka ute!

Middagen åt vi, precis som frukosten, ute. Säsongspremiär för favoriträtten i det Åberg-Axelssonska hushållet: grekisk sallad.

Solen värmde så duktigt att det var skönt att skuggan började krypa sig intill. I mars. Insane. Det lär bli minusgrader om några dagar men gudars vad härligt det var att få en så solig och varm helg!

  • Comments(9)//oldmarbodarling.karinaberg.se/#post26