Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att ge bort några timmars distraktion

LivetPosted by Karin Åberg 2012-04-20 13:50:15

Jag har ett ljudboksabonnemang på storytel.se och tycker att det är fullkomligt suveränt. Grundtanken är att man laddar hem Storytels app till sin iPhone eller Androidmobil och strömmar ljudböcker till mobilen. Man kan köpa enstaka böcker eller ha olika typer av abonnemang. Jag har ett som gör att jag kan lyssna på ett obegränsat antal ljudböcker per månad. Älskar't. Det är fenomenalt med ljudböcker när man åker bil eller tåg, när man lagar mat, när man går på promenad, ja när som helst när man inte förväntas vara social. Det kan däremot bli lite dålig stämning när sambon försöker få kontakt med en just i det mest spännande partiet i hela deckaren.

Det som är riktigt bra är att man inte behöver strömma böckerna, man kan lägga sin bok i offlineläge när man har bra uppkoppling, t.ex. hemma i sitt trådlösa nät, och sedan lyssna på den ostört oavsett hur dålig mottagning man har på Kinnekulletåget i trakterna mellan Herrljunga och Vara.

En annan bra grej, om man inte har obegränsat abonnemang, är att man kan provlyssna några minuter på böckerna innan man väljer vilken man vill ha. En uppläsare som inte faller en i smaken kan verkligen förstöra en hel bok. Jag försökte lyssna på Guldkompassen uppläst av Lena Nyman. Det gick bara inte. Jag uppfattade inget av handlingen, hörde bara att det var Lena Nyman som pratade. Det var bara att ge upp och välja en annan bok. Jag tycker att Katarina Ewerlöf är överlägsen som uppläsare och väljer gärna böcker hon har läst in.

Hur som helst, jag har två ljudböcker att ge bort på storytel.se. Du väljer själv vilken bok du vill lyssna på och förbinder dig inte till något alls. Ge mig din mejladress om du är intresserad!

Har du svårt att välja så kan jag tipsa om Karin Alfredssons allmänbildande deckare, Muriel Barberys fantastiska Igelkottens elegans och den oerhört engagerande och dokumentära Den odödliga Henrietta Lacks av Rebecca Skloot.

  • Comments(4)//oldmarbodarling.karinaberg.se/#post36