Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att mata fåglarna

HemmanetPosted by Karin Åberg 2012-02-23 09:40:00

Det är tre plusgrader och gräsmattan är grön så jag kanske får inse att underbart är kort och att det inte blev mer vinter. Tur att jag hann fota lite innan snön försvann! Småfåglarna gillar vår trädgård men de gillade inte att jag var ute med kameran så bilderna är helt fågelfria.

Här är vårt fågelbord. Själva huset kommer från ÖB, men har blivit ommålat för det var fullkomligt illrosa när vi tog upp det ur kartongen. Så nu har det samma röda färg som vårt hus. Jörgen sågade ut en platta, målade, satte list som kant runt och skruvade dit huset.

I samma träd hänger en fågelmatare som vi fick av min faster, farbror och kusin. Det är en upp-och-ner-vänd terrakottakruka som är fylld med fett, frön och nötter. Genom hela härligheten går ett rep som fungerar både som upphängning och sittplats för de ätande fåglarna.

Vi har en fin fågelmatargrej till, men den lyckades jag inte ta någon fin bild på. Det är en "boll" i svart metallnät som man har nötter i, och som vi fick av minsta lillebror och hans fru i inflyttningspresent. Jättefin och väldigt populär bland fåglarna.

  • Comments(0)//oldmarbodarling.karinaberg.se/#post7