Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att marinera haricots verts

Recept och såntPosted by Karin Åberg 2012-03-06 16:52:12

Ingrid lärde mig ett nytt recept i helgen - billigt, enkelt och riktigt gott! Originalet finns här: http://www.recept.nu/1.136795/margit_eliasson_och_gunilla_lindeberg/sallader/gronsaker_184_potatis_andra_rotfrukter/marinerade_haricots_verts

Ingrid utökade mängden, här är hennes recept:

Marinerade haricots verts

600 g frysta haricots verts

1 rödlök

Vinägrett:

3 msk äppelcidervinäger

4,5 msk vatten

4,5 msk rapsolja

3 tsk dijonsenap

3 krm salt

svartpeppar

1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.

2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka. Skala och finhacka löken. Lägg bönorna och löken i ett djupt fat och blanda. Häll över vinägretten medan bönorna fortfarande är varma.

3. Låt salladen stå och dra så länge du har tid, men minst en timme.

Bönsalladen är snyggast dag ett men minst lika god dag två och tre när smakerna trängt in i bönorna ordentligt. Fortfarande dag fem och till och med sex är bönsalladen mycket god!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.