Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att ha det lite mulet efter all sol

HemmanetPosted by Karin Åberg 2012-03-28 10:11:34
Det har varit för fint väder för att blogga. Och så har det varit en massa fixande med annat, första ansökan om föräldrapenning t.ex., och fixa nya linser för att det sista paret egentligen har använts för länge, och repa tråklåtar inför påskdramat, och lämna de små kissarna på kastrering och ta hand om dem när de kom hem igen, nyopererade. Och en massa annat praktiskt som är så skönt att ha avklarat, plus ett trevligt besök av en annan dagledig igår, nämligen min mor. Nu är det i alla fall mulet och jag synkar min iPhone 3G med datorn för att sedan kunna synka över allt till MIN NYA IPHONE 4S! Japp. Den kom i måndags och jag har inte hunnit börja använda den än. Jag vet, helt sjukt. Men nu struntar vi det. Så här var min helg.

I lördags låg jag i en av våra nya utemöbler och läste den eminenta boken Innan du föder och övade på att andas.

En smart grej med de här stolarna är den lilla brickan med mugghållare.

Där kan man t.ex. placera ett par mackor med kantarellfärskost, avocado och tomat och ett glas bubbelvatten. Yum.

Söndagen började med frulle i solen i våra andra nya uemöbler. Soffan som hör till setet saknas här, eftersom vi behöver måla den. Leverantören hade gjort den ganska stora missen att bara grundmåla soffan, vilket gav oss ett bättre pris men mer jobb.

Sedan blev det trädgårdsarbete. Det beskars och rensades och räfsades så det stod härliga till. Här har Jörgen gett sig upp på stegen för att beskära ett oerhört vildvuxet äppelträd.

Och så var vi ju tvungna att pausa lite ibland...

Klädsel för dagen: linne, ett par av pappas hängselblåbrallor med dragkedjan nere för att magen ska få plats, och arbetshandskar förstås.

Under tiden hängde tvätten på tork i sol och vind på vår nyuppsatta tvättlina.

Det luktar så gott om lakan som fått torka ute!

Middagen åt vi, precis som frukosten, ute. Säsongspremiär för favoriträtten i det Åberg-Axelssonska hushållet: grekisk sallad.

Solen värmde så duktigt att det var skönt att skuggan började krypa sig intill. I mars. Insane. Det lär bli minusgrader om några dagar men gudars vad härligt det var att få en så solig och varm helg!

  • Comments(9)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Karin Åberg 2012-04-01 13:48:40

Ja, det kan nog bli ett fodral. Jag sydde ett jättefint till min förra iPhone men tappade det en vinter. Oklart om jag vill utsätta mig för risken att något så traumatiskt händer igen, så det kanske blir ett köpefodral :-)

Posted by Linnéa 2012-03-30 09:26:02

Ja just det, angående din nya telefon. Personligen tycker jag att skal är rätt fula och eftersom min ramlar runt i väskan med tusen andra saker så vill jag gärna skydda framsidan också. Och så tänker jag att mobilen har det mycket mysigare i ett mjukt fodral :) Man kan ju sy ett eget om man har ett favorittyg och är lite händig.

Posted by Karin Åberg 2012-03-28 22:21:22

Jag lovar att uppdatera min fb-status ofta även om det inte blir med mer spännande saker än vad jag äter till frukost :-) Och så ska jag inte försumma bloggen i flera dagar. Det är i alla fall min målsättning.

Posted by Martina 2012-03-28 22:09:42

Jag har också undrat om det var bebis på gång :)

Posted by Karin Åberg 2012-03-28 21:31:37

Ja, de är pigga, lite för pigga i Blixtens fall. Hon måste akta såret på magen så att det inte går upp eller hon får bråck, men det förstår hon ju inte. Bengtsson är nog helt ok nu men han får stanna inne för att hålla Blixten sällskap.

Posted by Mamman 2012-03-28 20:22:01

Kissarna ska det förstås va!

Posted by Mamman 2012-03-28 20:21:03

Trevlig dag vi hade i solskenet. Hoppas att småkosarna mår bra efter ingteppen.
Kram

Posted by Karin Åberg 2012-03-28 14:11:15

Haha, förlåt, jag ska skärpa mig! :-) Vad tycker du om skal eller fodral till mobilen då, vad borde jag skaffa mig?

Posted by Linnéa 2012-03-28 11:47:47

Karin, i dessa tider är det INTE okej att bara försvinna från internet i flera dagar det måste du väl förstå. Jag var helt säker på att ni åkt ni och fått en bebis :) Mycket bra med ny iphone, då kan vi smsa gratis om allt som händer.