Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att inreda för sina minsta familjemedlemmar

LoppisfyndPosted by Karin Åberg 2012-04-24 19:11:58

Ibland går vi på loppisrunda hos svärisarna. Detta är det senaste fyndet. Är den inte fantastiskt fin? Den behöver lite kärlek, sandpapper och färg, det håller nog den mest inbitna chabby chic-anhängaren med om. Men sedan. Tänk vad fin den blir!

Det kommer att vara kissarnas pall och stå framför fönstret i köket. Med en dyna på förstås så att de har det mjukt och skönt. Vi har haft en stol stående framför fönstret tills nu, så redan den provisoriska lösningen med en ljusblå barnfilt på den slitna pallen är en förbättring.

Jag kommer inte att ta tag i det här projektet förrän efter Juniors ankomst, men innan dess har jag det trevliga besväret att bestämma mig för vilken färg pallen ska ha och vad det ska vara för tyg på dynan. Jag lutar nog lite åt någon ljust gråblå ton på pallen, om jag hittar ett tyg jag tycker passar till det. Vitt har vi så mycket av redan och den kommer ju att att stå vid det vita elementet, så det vore fint med något som bryter av lite. Med betoning på lite. Hur som helst tänker jag mig att det ska vara en mild färg, lite åt det pastelliga hållet utan att vara påträngande.

Hur tyget till dynan ska se ut vet jag inte, jag pendlar mellan att tycka att mönstrat, kanske blommigt?, vore snitsigt och att enfärgat i lite mörkare nyans än färgen på pallen är precis lagom uppseendeväckande. Vad tycker du?

En annan aspekt är att vi ska ha en kökssoffa någon gång framöver. Jag funderar på om man skulle satsa på att måla den i samma färg som pallen och ha om inte samma så i alla fall likartat tyg på dynan till den. Låter det vettigt?

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by johanna 2012-04-25 09:22:44

Den var ju grym!!! Lite avis nu

Posted by Karin Åberg 2012-04-24 21:43:23

Tack, Tbird :)

Barbro - det låter som jättebra idéer! Och jag vore ju dum om jag inte tog till mig råd från ett proffs som du :)

Posted by Barbro Li 2012-04-24 21:30:22

Ett fynd! och planen med pall och kökssoffa i samma färg låter fint. Snyggt vore samma sorts tyg på dynorna men det ena tex randigt och det andra rutigt/ blommigt, men i samma färgställning. Är du med? Och gråblå målarfärg och tyg i grå - blå- grönt eller grå - blå- natur skulle vara fint till tapeterna som jag ser på väggen.

Posted by Tbird 2012-04-24 21:29:39

Det låter mycket vettigt :-)