Marbodarling - din nya favoritblogg

Marbodarling - din nya favoritblogg

Att variera sig

IvarPosted by Karin Åberg 2012-06-17 16:27:32
Igår var Ivar vaken i princip hela dagen. Han powernapade några gånger men satt i övrigt klarvaken och pratsam i babysittern och var nöjd nästan hela tiden bara jag eller Jörgen var i närheten. Lite kink då och då förstås och sen tilltagande oro på kvällen, men över lag vaken och glad och intresserad. Sedan somnade han vid elva och sov i fem timmar, åt och sedan sov han i tre timmar till. Perfekt!

Men. Här kommer min undran. Varför gör jag då misstaget att tro att det kommer att fortsätta på samma vis? Och varför ens tänka på sedan när nuet är här och bra?

Idag har han sovit nästan hela dagen. Det har varit kanon för det har hjälpt renoveringen av gästrummet en bit på vägen men det reser ju också frågetecken kring hur natten blir. Och så var jag där igen. Istället för att bara njuta av just nu så målar jag upp eventuella konsekvenser trots att jag vet att det är helt meningslöst. Det blir ju inte som jag tror ändå.

Det är inte det att jag inte njuter av nuet, för det gör jag, men nu när en oberäknelig liten person styr allt så är det plötsligt uppenbart att jag aldrig bara njuter av nuet. Jag ägnar mig ständigt åt prognosarbete, tänker alltid ut vad som kan hända sedan. Att ha barn är verkligen en mindfulnessövning, eller kanske snarare en väckarklocka för hur dålig man är på att stanna i nuet. Och med man menar jag jag.

Imorgon är han helt annorlunda förstås, tänker jag. Och sedan är jag i full färd med att tänka ut på vilket vis han kan vara annorlunda. Ja. Hur svårt som helst att låta bli tydligen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.